tisdag 25 augusti 2015

På resande fot

Kära läsare,

På sista tiden har jag varit mycket på resande fot. Jag har upptäckt nya platser och återupptäckt gamla. Jag har berikats med nya intryck på platser jag aldrig varit och återsett mina barndoms smultronställen! Jag är så tacksam!Jag började med en liten 3-dagars semester på Santorini i Grekland med min dotter och några vänner. Det var som att komma till paradiset på jorden. Skönheten jag fick uppleva när jag såg detta gjorde mig mållös och rörd till tårar. Vi bodde ganska enkelt på ett rum med matlagningsmöjligheter i Perissa. På Santorini kan man hyra en bil billigt och sedan åka runt ön på några timmar. Vi tillbringade lördagkvällen tillsammans med hundratals människor i den lilla staden Oia för att vänta på den fantastiska solnedgången.

Valet att åka till Grekland var ganska självklart. Landet behöver våra pengar! Jag hade dessutom aldrig varit till detta vackra land med dessa sagolika öar. Jag fick uppleva vänlighet, service, god mat, bra musik och dans. Att bada i det fantastiska havet var underbart.

Hundratals personer väntar på solnedgången i Oia - Santorini

Nu hade jag fått smak på sol- och badsemester och blev sugen att fortsätta bada. Men varje semesterdag var ju inplanerad. Hur kunde jag göra? Jag tog en heldagssemester till en liten stad som ligger 2 timmar från staden jag bor i - Rom. Den vackra havsstaden jag åkte till över dagen heter Gaeta. Vattnet var rent och hade en vacker, grön färg. Vi hyrde en trampbåt och avnjöt platsens skönhet även därifrån.


I Gaeta sov jag inte över någonstans utan återvände till Rom samma kväll. Efter några dagar var det dags för några dagar i Sverige. Några dagar skulle jag tillbringa hos min mor, men jag skulle även bila upp till Härjedalen för att föreläsa och samtidigt återse mina kära släktingar i Hede. Under mina resor har jag bott på många olika platser. Jag har bott på hotell med få och många stjärnor, på B&B, hos vänner & släkgingar, och för länge sedan bodde jag i stugor när jag bilade runt i Sverige. Att bo nära naturen får mig att njuta oerhört. Jag kan sitta på en sten vid en sjö eller på en stubbe i skogen i timmar och bara reflektera över livet.
Man skulle även kunna kombinera en stugupplevelse med en hotellupplevelse och bo i lägenhet på en gård. Jag fick nyligen nys om en plats som heter Hem till Gården (http://hemtillgarden.se/), som ligger i närheten av Västerås. Där kan man bo nära naturen i egen lägenhet. Jag föredrar faktiskt att kunna laga maten själv och bor aldrig i hotell med halv- eller helpension längre än några dagar. Kanske jag kommer att prova på att bo på gård nästa gång. Det vore verkligen mysigt.Jag älskar naturen! Det är underbart att kunna gå ut i skogen och äta de bär man plockar och bara stanna till vid en sjö och bada. Den svenska naturen är fantastisk! Jag älskar naturen även på andra ställen och ser fram emot att kunna resa mer i framtiden. Jag har så mycket kvar att se på denna jord!

4 kommentarer:

Annika Widen sa...

Vilken härlig berättelse. Och nu är jag härhos dig och skulle oxå vilja delge mina betraktelser hos dig i det land du lever i. Är så tacksam att jag fått lära känna dig Annika.

Anonym sa...

Att resa är att berikas. Man är inte samma människa när man kommer hem som när man for. Tack för att du påminde mig om det!
Lena

Annika Widen sa...

Tack, Eva Kajsa. Har ändrat inställningarna nu :) Kram

Annika Widen sa...

Fortsätt resa! Berika dig! Det behöver inte vara långa och dyra resor. Lycka till!