lördag 14 december 2013

Italiens Big Brother gick upp i rök

Det finns de som hoppas att detta blir slutet för den italienska versionen av Big Brother. Huset på 1.700 kvadratmeter som deltagarna skulle flytta in i har bokstavligen gått upp i rök.


                       Bild: flickr.com CARRAMMERDA (bilden föreställer någonting annat)

Natten mot den 14 december brann villan, som skulle användas till nästan säsong av Big Brother, ner till grunden i den stora filmstaden Cinecittà. Det var den tredje branden på  kort tid i filmstaden, skriver den italienska tidningen la Repubblica. Det tog hela natten att släcka branden.

Det är mycket möjligt att branden var anlagd och man håller nu på och undersöker saken. Helt klart är att skadorna kommer att ha stora ekonomiska konsekvenser för producenterna. Den 23 januari 2014 skulle man ha börjat sända den trettonde säsongen av programmet.

Redan tidigt idag såg jag de första kommentarerna av lättnad över att slippa detta program på facebook. Jag håller med om att programmet är helt utan kulturell mening, som de flesta reality shows, men tycker att det är skrämmande att en stor filmstad som Cinecittà ska kunna fatta eld så lätt. 

Kommer detta att stoppa programmet? Antagligen inte. Man söker redan efter ett alternativ till huset som brunnit ner.

Inga kommentarer: